tisdag 16 juni 2015

Första tankerundan


Om vi backar bandet lite till förra sommaren då planerna satte  igång på allvar, vi var ju tvungna att bena ut några delar innan vi kunde gå vidare och det var: 

Placeringen av poolen  - Vi har ju turen att ha en naturlig plats i trädgården som även har sol de flesta timmar på dagen, så själva placeringen för vår del var glasklar från första början, men något viktigt att ha i beaktning. Vem vill inte kunna ta ett morgondopp i en stigande sol och senare sitta och sippa på lite rosé på seneftermiddagen även då i en värmande sol?

Hur ser platsen ut 6 feet under  - Det som vi däremot inte visste från början var om det fanns berg under denna soliga plats. Vi skymtade nämligen en bit berg i dager i hörnet av trädgården som vi inte hade en aning om hur långt den sträckte sig. Vi anlitade därför  en "geolog" för säkerhets skull som gjorde provborrningar på flera olika ställen där vi ville ha vår pool OCH vi kunde andas ut - inget Kebnekaise!

Vatten under poolen - Hur ser grundvattenförhållandet ut? Kan dränaget ledas till befintlig dagvattenbrunn, eller behöver man installera/investera i en dränagepump för att pumpa upp det?

Gjuten bottenplatta eller inte -  Beroende på vilken poolmodell man bestämmer sig för avgör egentligen behovet av platta eller inte. Ovanmarkpool kräver i regel gjuten platta, medans helt nedgrävd pool inte gör det. Prismässigt för pool, konstruktion samt montage, verkar det enligt vår bedömning bli ungefär lika mycket oavsett vilken av konstruktionerna man väljer.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar