söndag 12 juli 2015

Retro poolhus ;-)

Just denna baksida är stället där vi inte gjort något sedan huset byggdes för 10 år sedan. Vi rev det hus som stod på tomten men behöll garage/förvaringsruckel som ni ser i bakgrunden av alla poolbilder. Tanken nu är att vi ska behålla det men göra om lite ytfinish och återanvända det till poolhus och förvaring.
Det är även rätt skönt att kunna sätta in sandfilter och cirkulationspump där, så man slipper ljudet av den runt poolen.

När vi ändå är inne på pumpar så fick vi rådet att placera själva värmepumpen som reglerar temperaturen till poolen där vi har mest sol på dagen eftersom den är beroende av bäst möjliga omgivningstemperatur. Den är nu på plats på kortsidan/baksidan av garaget/poolhuset

För oss med barn som inte har något underhudsfett är det viktigt att poolen är varm så att man inte fryser ihjäl när man ska bada utan kan njuta. Frågan till pooleverantören var då hur stor effekt och vilken temperatur den kan uppnå? Svaret från deras sida var att man kan få 10 grader över dygnsmedeltemperaturen utomhus.

Nu har vi även röjt bakom poolhuset för att kunna sätta trall runt hörnet så att man kan ha det som en yta där man kan byta om, hänga blöta badbyxor och handdukar.

Ha en skön sommarkväll!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar